WINACTIE: Maak kans op een kunstwerk van Willem de Kam met Bankje van de Toekomst

Gepubliceerd: Dinsdag 19 september 2017 11:21

Vanaf dinsdag 12 september maak je vier weken lang kans op prachtige kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaars Anouk Griffioen, Willem de Kam, Eli Dijkers en Luis Rios-Zertuche via de social media kanalen van Het Bankje van de Toekomst en OPEN Rotterdam.

Deze week maakt je kans op een foto van Willem de Kam. Geef antwoord op de volgende vraag: Met wie waag jij de sprong? En waar naartoe?

Beantwoord de vraag via de Facebookpagina of Instagram van Bankje van de Toekomst of de Facebookpagina, Instagram of Twitter van OPEN Rotterdam. Mailen kan ook. Stuur je antwoord naar redactie@openrotterdam.nl.

De jury selecteert elke week op maandag de 10 meest creatieve en originele antwoorden. De winnaars krijgen een gesigneerde en genummerde afdruk van de foto, gedrukt op Hahnemuhle Foto Rag. De jury bestaat uit de maker van het beeld (elke week een andere kunstenaar), Anne Bloemendaal (directeur en initiatiefnemer De Kracht van Rotterdam) en Osman Akin (communicatie-medewerker, OPEN Rotterdam). Als je een van de winnaars bent, krijg je van ons via social media of via de mail bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Over de kunstenaar

Fotograaf Willem de Kam (1988) fotografeert schreeuwende voetbalsupporters, kruiswoordpuzzelende bejaarden en alles daar tussenin. Op dit moment werkt hij onder andere aan Kabouters Adelaars, een serie over de bovengemiddelde voortuinen in Nederland.

Over Bankje van de Toekomst

Het Bankje van de Toekomst is te vinden op Plein 1940 en staat symbool voor het immer doorgaande gesprek tussen Rotterdammers. Een groep Rotterdamse kunstenaars is gevraagd door De Kracht van Rotterdam om speciaal werk te maken geïnspireerd op dit Bankje, de plek en de symboliek. Door deze winactie worden de werken gedeeld met de Rotterdammers.

Het Bankje van de Toekomst staat symbool voor het gesprek over Rotterdam en tussen Rotterdammers dat nooit stopt. Een groep Rotterdamse kunstenaars, zij werden allen geselecteerd voor De Kracht van Rotterdam, geeft op eigen wijze antwoord op relevante, toekomstgerichte vragen. Zij vertellen wat er beweegt in deze stad.

De winactie is een samenwerking met Het Bankje van de Toekomst en OPEN Rotterdam, Het Bankje van de Toekomst komt voort uit www.hetverhaalvandestad.nl.

Volg het Bankje van de Toekomst op Instagram en Facebook met #bankjevandetoekomst #gesprekopdebank #gesprekmetdestad #verhaalvandestad #verbinding #makeithappen #rotterdam #010