Harvard-onderzoeker Daniel Shapiro presenteert in zijn boek ‘Duurzaam onderhandelen’ een nieuw model dat helpt bij het overwinnen van conflicten. Binnenkort spreekt hij in De Balie. Maak nu kans op Shapiro’s boek of vrijkaarten voor het event!

duurzaam onderhandelen

Op de werkvloer kunnen zowel met klanten en partners als met collega’s conflicten ontstaan. Hoe kom je voorbij de impasses, waarbij een van de partijen boos wordt, gefrustreerd of juist verlamd raakt? En hoe bereik je een uitkomst die voor beide partijen goed werkt?

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed twintig jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. In het boek Duurzaam onderhandelen presenteert hij een revolutionair nieuw model ‘that speaks as much to the heart as to the head‘.

Met deze methode kunnen de moeilijkste conflicten stap voor stap worden overwonnen. Het boek verandert de manier waarop je naar sociale interacties kijkt, verbetert hoe je met anderen omgaat en helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten.

Duurzame samenwerking in de praktijk

Iemand die deze inzichten dagelijks toepast in zijn werk, is Martijn Smitt, directeur van BAM Infra. Bij de uitvoering van projecten, zoals de bouw van de duurzame Victory Boogie Woogietunnel in Den Haag, richt de directeur zich op duurzame samenwerkingen.

Smitt vindt dat opdrachtgevers en -nemers het lef moeten hebben om transparant te zijn. “Als je zaken concreet en objectief maakt, dan voorkom je een hele hoop gedoe. Conflicten verpesten niet alleen de werksfeer, maar kosten simpelweg ook bakken met geld. Op een conflictvrije manier samenwerken, is dan ook van groot belang”, zegt Smitt in dit interview met DuurzaamBedrijfsleven.

Shapiro in De Balie

Op 23 september 2017 spreekt Daniel Shapiro tijdens in De Balie in Amsterdam, tijdens het event Daniel Shapiro on negotiating for peace. Hierin verbindt hij de inzichten uit zijn boek met internationale conflicten, zoals het Israël-Palestinaconflict en werelwijde afspraken over het klimaat of de vluchtelingencrisis.

Robert Jan Steinmetz, onderhandelexpert van Frits Philips jr. Partners, geeft deze avond handvatten voor het toepassen van Shapiro’s inzichten in de dagelijkse praktijk. Alexander Rinnooy Kan, Eerste Kamerlid voor D66 en hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, deelt daarnaast zijn ervaring met onderhandelen in de politiek en het bedrijfsleven met het publiek.

Winactie

DuurzaamBedrijfsleven Media verloot 5 tot en met 15 september vijf exemplaren van ‘Duurzaam onderhandelen’ (t.w.v. € 22 per exemplaar) van Daniel Shapiro onder Insider- en Premium-members. Ook verloten we drie keer twee toegangskaarten (t.w.v. € 12,50 per kaart) voor het event ‘Daniel Shapiro on negotiating for peace’ op 23 september 2017 in De Balie, Amsterdam.

Ben je Insider- of Premium-member en wil je kans maken op dit boek of de toegangskaarten, stuur dan een e-mail naar Flip van Woerkom, via flip@duurzaambedrijfsleven.nl.