SCHAGEN – De provincie Noord-Holland heeft onder de naam Bedrijvig Groen een prijsvraag uitgeschreven om bedrijventerreinen groener en aantrekkelijker te maken voor mens én dier.

De 3 beste ideeën worden beloond met een geldprijs van respectievelijk € 1.500,-, € 1.000,- en € 500,-. Ook is er subsidie beschikbaar om de 3 beste ideeën uit te voeren.

Groen is belangrijk voor het welzijn van mens én dier. Je vindt het overal. Niet alleen in natuurgebieden, parken en weilanden, maar ook in tuinen, op balkons en langs wegen. En al die groene oases vormen samen belangrijke verbindingsroutes voor vlinders, bijen en andere kleine dieren.

Ook de Noord-Hollandse bedrijventerreinen kunnen daar een rol in spelen. Een moestuin naast het bedrijf, een bloeiende bloementuin om in te pauzeren of plantenbakken op het dakterras.

Op 13 september 2017 is er op het provinciehuis in Haarlem een kenniscafé over Bedrijvig Groen. Meer informatie over de wedstrijd en het kenniscafé staat onder Bedrijventerreinen Kantoren op www.noord-holland.nl.