SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht schrijft een prijsvraag uit voor de naam van het Recreatief Knooppunt Sliedrecht. Iedereen kan tot en met 30 september een naam insturen via post, e-mail, Twitter, Facebook of Instagram. Een driekoppige jury kiest de leukste naam en stelt deze voor aan het college van BW. Het Recreatief Knooppunt komt ten noorden van de Betuwelijn en ten oosten van de N482. In juni besloot de gemeenteraad dat de aanleg van het Recreatief Knooppunt doorgaat.

Hoewel de naam ‘Recreatief Knooppunt’ prima de lading dekt, zoekt de gemeente toch een aansprekender naam. Wethouder Van Rekom: ,,Vorig jaar verscheen in de media al het idee om een prijsvraag uit te schrijven. Dat vond ik meteen al een goed idee, maar eerst was de gemeenteraad aan zet. Nu zij groen licht hebben gegeven, kunnen we de prijsvraag uitschrijven. We zoeken een aansprekende, creatieve naam die past bij de opzet van het Recreatief Knooppunt. Elementen als recreatie, natuur, ontspanning én sport moeten daarin terugkomen. Ik ben erg benieuwd. We hopen op veel inzendingen!”

JURY Na 30 september zal de jury de inzendingen beoordelen en de leukste naam voordragen aan het college van BW. Zij nemen daarna een besluit. De winnende inzender krijgt een SLDRCHT: Groot in doen-pakket en krijgt een belangrijke rol bij de opening van het Recreatief Knooppunt. Dit staat gepland voor 2019.

INZENDINGEN Alle gemeentelijke kanalen staan open voor inzendingen. Namen kunnen per post worden ingestuurd naar Gemeente Sliedrecht t.a.v. Simone Huijgen, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. E-mails kunnen worden gestuurd naar gemeente@sliedrecht.nl o.v.v. Prijsvraag RKS. Ook via een (privé-)bericht op Twitter, Facebook en Instagram kunnen inwoners meedoen.