Ouderwets frituren met vet of het nieuwe airfryeren. Een vraag die veel mensen die graag frituren op een gegeven moment bezig houdt. Wat zijn de voor en nadelen van deze verschillende manieren van frituren.

Frituren met frituurpan

Bij de ‘ouderwetse’ frituurpan worden de snacks en friet ondergedompeld in frituurvet net zoals in de snackbar.

Voordelen:

  • Lekkerder
  • Herkenbare smaak
  • Snel klaar
  • Knapperige frites

Nadelen:

  • Veel gebruik vet
  • Opwarmtijd
  • Frituurlucht
  • Ongezonder dan airfryer

 

 

 

 

 

Frituren met de airfryer

Bij frituren met de airfryer worden de snacks en friet met hele lucht gefrituurd. Hierdoor is er minder vet nodig.

Voordelen:

  • Gezonder frituren.
  • Minder last van luchtjes.
  • Veel minder vet nodig
  • Met de temperatuurregelaar stel je vooraf de baktemperatuur in.
  • Zonder voorverwarmen.
  • Makkelijk schoon te maken.
  • Lagere kosten
  • Niet alleen te gebruiken bij traditionele snackproducten

Nadelen:

  • Groot formaat
  • Langere baktijden
  • Veel te kort snoer
  • Beperkte binnenruimte
  • Andere smaak